Stephan Enter
Pastorale
 22,50

Avond rond ‘Pastorale’ van Stephan Enter

Op vrijdag 1 november verschijnt de nieuwe roman van Stephan Enter: Pastorale. Ter ere van deze gelegenheid wordt op maandag 18 november een avond georganiseerd in de Roode Bioscoop. Natuurlijk zal Stephan Enter aanwezig zijn, maar ook Arjen Fortuin, Sander Kollaard, Anja Sicking en Merijn de Boer.

Toegangskaartjes zijn te koop via de website van de Roode Bioscoop, klik hier.

Zomer, jaren tachtig. Oscar en Louise, broer en zus, zijn opgegroeid op een vervallen landgoed nabij een dorp dat uit twee delen bestaat: een gereformeerd en een Moluks deel, waarvan de leden elkaar met achterdocht bezien. Oscar, in zijn voorlaatste schooljaar, kijkt uit naar het moment waarop hij net als zijn zus kan gaan studeren en de verstikkende saaiheid van de streek achter zich kan laten. Louise komt terug uit haar studiestad en vraagt zich af hoe ze zich inmiddels moet verhouden tot haar religieuze opvoeding.

Pastorale gaat over een eerste, onhandige verliefdheid. Over de vraag waar je je woede laat als het land dat je als KNIL-militair hebt gediend je wegstopt in een voormalig concentratiekamp. En uiteindelijk handelt Pastorale over geworteld zijn, en wat te doen als die wortels rot blijken.

Wij hopen u op 18 november te mogen begroeten!