Ester Naomi Perquin
Meervoudig afwezig
 18,50

Ester Naomi Perquin wint KANTL Poëzieprijs

Ester Naomi Perquin is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Poëzie 2019. Uit de poëzie die verscheen in de periode tussen 2016 en 2019 verkoos de jury haar bundel Meervoudig afwezig.

Uit het juryrapport: ‘In haar vierde bundel Meervoudig afwezig wordt Ester Naomi Perquin persoonlijker en scherper dan in haar vroegere werk. De KANTL-jury wist de toon en de stijl in deze bundel zeer te waarderen. Ze verkoos daarom Meervoudig afwezig te bekronen boven recent werk van Luuk Gruwez, Eva Gerlach en Paul Demets, die ook voor de prijs genomineerd waren met bundels van zeer hoge kwaliteit. Vorige laureaten van deze prijs waren Leonard Nolens, Leo Vroman en Gerrit Kouwenaar.’ Lees hier verder.

De prijzen van de KANTL worden gefinancierd door de samengevoegde fondsen uit vroegere schenkingen en legaten. Een vijfkoppige jury nomineert elk jaar een werk uit de productie van het afgelopen jaar. Uit de shortlist die zo tot stand komt wordt de laureaat van de prijs geselecteerd. Elk jaar reikt de KANTL een literaire prijs uit, afwisselend voor proza, podiumteksten, essay en poëzie.