Stefan Zweig

Fantastische nacht en andere verhalen

Stefan Zweig kwam uit een welgestelde, niet-religieuze Joodse familie. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werkte hij als oorlogscorrespondent, wat hem een grote afkeer van die oorlog bezorgde. Hij werd uiteindelijk dan ook ontslagen. Als geëngageerde intellectueel keerde Zweig zich tegen het nationalisme en bracht hij zijn idee van een geestelijk verenigd Europa naar voren. Hij schreef verhalen, drama’s, novellen en historische romans en was in de jaren twintig een van de meest succesvolle en bestverkopende Duitstalige schrijvers.

Zweig is een meester in het genre van de korte verhalen en novellen, waaraan hij dan ook zijn grote roem dankt. Geheel in de geest van zijn tijd spitste zijn belangstelling zich toe op de psyche van de mens, en dan vooral op de meer aberratieve aspecten daarvan.

In deze grote bundeling, schitterend vertaald door Ria van Hengel, zijn maar liefst achttien hoogtepunten  opgenomen, waaronder De onzichtbare verzameling, Brandend  geheim, Fantastische nacht, Angst, Boekenmendel, Brief van een onbekende en uiteraard zijn wereldberoemde Schaaknovelle.

ISBN 9789028293076
gebonden
656 pagina's

Prijs:

 40,00

Op voorraad

 • Stefan Zweig

  Fantastische nacht en andere verhalen.

   40,00
 • Stefan Zweig

  Fantastische nacht en andere verhalen eboek.

   25,00
 • Stefan Zweig

  Schaaknovelle.

   12,50