Gerichte gedichten

Wie bent u? Deze vraag stelt Willem Jan Otten in zijn nieuwe bundel Gerichte gedichten. Aan wie stelt hij deze vraag? Wie is de lezer die er, zodra hij een gedicht schrijft, nooit niet is? 
Is het waar wat Otten denkt, dat u, de alomtegenwoordige lezer, al van tevoren weet wat hij gaat schrijven? Lijkt u wellicht op zijn moeder ? Of bent u een echomuur? Zit u inderdaad in het Onze Vader? Waar bent u als alle mensen uitgegroeid zijn? Bent u wie weet de vuurtoren van Vlieland? Bent u bekend met de gedachten van Darwin? Was u er toen de vader van de dichter stervende was? In Gerichte gedichten richt Otten zich meer dan ooit rechtstreeks tot de lezer.

U kunt niet ongedaan gedacht,
wel gemeden als een ziekte,
verraden als een huidskleur,
ontwend als een sigaret.

Met Gerichte gedichten stuit Otten, na veertig jaar poëzie bedrijven, op het raadsel van de poëzie: als u niet bestond, was er geen gedicht.

Willem Jan Otten publiceerde poezie, essays en romans. Zijn recente essaybundel Onze Lieve Vrouwe van de Schemering werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs 2010. Zijn laatste poeziëbundel Welkom verscheen in 2008.

ISBN 9789028241732
56 pagina's

Prijs:

 15,50

Op voorraad