Marjoleine de Vos

Het waait

‘Wat is een mens ook voor een ding’ vraagt Marjoleine de Vos zich af in haar nieuwste bundel. Het is een zin die haarscherp de aard van haar gedichten weergeeft: ver reikende kwesties in dichtbije woorden.

De Vos stelt zichzelf grote vragen, vragen over hoe het leven is, wie de mens, hoe het moet – maar nooit zonder de dagelijkse praktijk van dat leven uit het oog te verliezen. Waar zij schrijft over ‘in evenwicht zijn’, over ‘inzicht en kalmte’, schrijft ze een regel verder over soep, een flirtende rattenvanger, bontmuts en donsjack, vrolijkheid. Zo speelt ze met contrasten: tussen het onkenbare en het concrete, tussen het denkbare en eetbare – en ze doet dat in de elastische en ritmische taal die we kennen van haar eerdere, beide succesvol herdrukte bundels, Zeehond graag en Kat van sneeuw.

‘De Vos is de gedroomde opvolgster van Vasalis.’ de Volkskrant 

Zo eeuwig zijn we niet. Kortstondig
in de zon, dwaasheid rondom, dus
vrolijk spijs en wijn om hier te zijn
en niet al weg of nooit ontstaan.

Persgeluiden over Het waait;
‘Het zijn doortimmerd lichte gedichten in Het waait, met elliptische zinnen, gedachtestreepjes, levendige beelden als die tapdansende kreeften en met rijm dat kan sprankelen als gekoelde witte wijn in een glas.’
-Janita Monna in De Groene Amsterdammer-

ISBN 9789028240780
48 pagina's

Prijs:

 13,50

Op voorraad

 • Marjoleine de Vos

  Doe je best.

   18,50
 • Marjoleine de Vos

  Het waait.

   13,50
 • Marjoleine de Vos

  Je keek te ver.

   12,50
 • Marjoleine de Vos

  Uitzicht genoeg.

   17,21
 • Marjoleine de Vos

  Zeehond graag.

   13,50