W. Shakespeare

Venus en Adonis

Shakespeare’s versie van de mythe van Venus en Adonis.

Shakespeare heeft twee lange, dramatische gedichten geschreven die in boekvorm zijn verschenen in 1593 en 1594, Venus and Adonis en The Rape of Lucrece.
Dramatische poëzie stond bij het lezende publiek, de elite, in veel hoger aanzien dan het toneel, dat als volksvermaak werd gezien. Deze twee gedichten hadden een ongekend succes. Bij zijn leven verschenen er van Venus and Adonis acht drukken en van The Rape of Lucrece zes.
De twee dramatische gedichten worden tegenwoordig minder gelezen dan de toneelstukken, terwijl ze horen tot het beste wat de Renaissancepoëzie heeft voortgebracht. Ze zijn uniek door hun combinatie van denkkracht, beschaving, retorisch vernuft en vormschoonheid. Vergeleken met contemporaine Renaissancedichters uit Duitsland, Nederland en Frankrijk overtreft Shakespeare hen verre.

Martinus Nijhoff Prijs-winnaar Peter Verstegen verwierf grote faam als vertaler van o.a. Nabokov, Baudelaire, Dickinson en de Sonnetten van Shakespeare. De verkrachting van Lucretia, eveneens door hem vertaald, zal in het voorjaar van 2015 verschijnen.

ISBN 9789028260597
paperback

Prijs:

 15,00

Uitverkocht

 • William Shakespeare

  De schennis van Lucretia.

   15,00
 • W. Shakespeare

  Sonnetten.

   18,50
 • William Shakespeare

  Sonnetten.

   16,50
 • W. Shakespeare

  Venus en Adonis.

   15,00