Lina Issa

Waar we niet zijn

Als jonge student vertrekt Lina Issa naar Nederland om een kunstopleiding te volgen. Op een gegeven moment wil ze terug naar Libanon, maar om een banale bureaucratische reden is dat onmogelijk. Ze bedenkt een list: Issa plaatst een advertentie waarin ze vraagt of iemand haar plek in wil nemen, zodat die als stand-in haar thuisland, haar familie en vrienden kan bezoeken. Iemand reageert, en het experiment dat volgt vormt het vertrekpunt voor haar rijke, ambitieuze en actuele boek

 

Waar we niet zijn gaat over alle plaatsen, mensen en geschiedenissen die we met ons meedragen in ons lichaam. Het is een poging om een cartografie te maken van het innerlijke landschap. Issa stelt vragen als: kun je voelen wat ik voel als je mijn plaats inneemt? Zijn we ooit in staat om ‘een ander’ te begrijpen of nabij te komen?

In de stijl van een van haar literaire helden, W.G. Sebald, reflecteert Lina Issa op kwesties als (culturele) identiteit, geheugen, en persoonlijke herinnering versus die van het collectief. Tegelijk is het een uitnodiging aan de lezer om te bewegen tussen verleden, heden en toekomst. Een poëtisch, intiem en tegelijk universeel boek over wat ons definieert als mens: waar we niet zijn.

ISBN 9789028292017
paperback

Prijs:

 20,00

Uitverkocht