Op campagne (2)

GOP 2016 Trump

Terwijl u dit leest, vlieg ik ergens over de Atlantische Oceaan op weg naar Austin, Texas, waar ik voor Tirade op onregelmatige basis verslag zal doen van de eindstrijd om het Amerikaanse presidentschap tussen Donald Trump en Hillary Clinton.

Verwacht geen onpartijdige journalistiek, daar brand ik me niet aan. Ik ben niet van plan om mijn voorkeur voor Clinton onder stoelen of banken te steken, tenzij dat me in onmiddellijk levensgevaar brengt. Met Trump op het stembiljet is Texas plotseling een mogelijke swing state geworden, en hoewel ik zelf niet stemgerechtigd ben, zal ik er alles aan doen om Clinton het laatste zetje te geven. Aan mij zal het niet gelegen hebben.*

Ik weet nog niet of ik er de ballen voor heb, maar voor het geval ik tóch ergens embedded ga, heb ik gisteren bij de dumpstore op de Kinkerstraat een camouflage- afritsbroek en bijpassend jasje gekocht, dat ik direct na aankomst in Austin door een dikke** Mexicaanse kleermaakster laat tailleren. Gouden koop, want met een legeroutfit kom je overal binnen: bij dakloze veteranen, racistische rednecks, Gold Star Families en – met de juiste bril en schoenen – zelfs veganisten.

Nogmaals, deze trip naar Austin is niet zonder risico. Trump heeft de Second Amendment People opgeroepen in actie te komen bij winst voor Hillary. Rellen in de straat zijn niet denkbeeldig. Het blijft wel Texas, met Open Carry Laws. Ik ben minder wendbaar dan vroeger, maar toch doe ik het. Voor u, zodat u het zelf niet hoeft te doen.

______________________

* Zie Op Campagne (1) elders op dit blog.

** Dik, maar toch zónder kont. Ik wil niet generaliseren, maar er bestaat wel degelijk zoiets als een Mexicaans silhouet.

Kent u zelf een potentiële Trump-stemmer? Download dan hier uw eigen Make America Sane Again ansichtkaart, stuur ‘m naar een Trump-supporter in uw kennissenkring en red de wereld!

Arjen van Lith is freelance journalist, parttime activist en schrijver. Hij debuteerde bij De Harmonie met de verhalenbundel Mijn Snor. De meeste maanden van het jaar woont hij in Austin (Texas), waar hij werkt aan een bundeling van de brieven die hij ooit aan zijn kapper schreef, en aan een roman over zijn opgroeien in dorpsmetropool Krommenie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Arjen van Lith

Arjen van Lith (1971) is journalist, schrijver en kunstenaar. Sinds acht jaar woont hij in de Verenigde Staten, eerst in Austin en nu in Pittsburgh, waar hij werkt aan zijn sleutelroman en andere projecten