Van Oorschot Schrijversdiners

In 2020 bestaat Uitgeverij Van Oorschot 75 jaar. Om dat te vieren organiseren we een reeks diners met schrijvers. U dineert in de prettige omgeving van de Roode Bioscoop in Amsterdam en tussen de gangen door spreken schrijvers of vrienden van Van Oorschot over hun metier. Van Rusland tot Japan, van poëzie tot Casanova. Saskia Meijs (altviool) en Marko Bonarius (contrabas) verzorgen steeds een muzikale omlijsting op maat.

14 april – Dieren en planten. Met Tijs Goldschmidt, Sander Kollaard en Miek Zwamborn, over John Muir, Niko Tinbergen en D. Hillenius. Klik hier voor kaarten.

12 mei – Japan. Met Jannie Regnerus en anderen. Over Junpei Gomikawa, Shusaku Endo en Yoshida Kenkō; een diner in Japanse stijl. Klik hier voor kaarten.

16 juni – Poëzie van nu. Met Joost Baars, Maria Barnas en anderen. Klik hier voor kaarten.

25 augustus – Prozaschrijvers. Met Marijke Schermer, Sander Kollaard en Elisabeth van Nimwegen. Klik hier voor kaarten.

22 september – Het Casanova-diner. Een vorstelijk en avontuurlijk ‘diner parlant’ tere ere van de grote schelm en chroniqueur Giacomo Casanova (1725-1798). Met Margot Dijkgraaf en Maarten Asscher. Klik hier voor kaarten.

20 oktober – Koken en boeken. Met o.a. Marjoleine de Vos, Gilles van der Loo, met en over goed eten, en goede boeken. Klik hier voor kaarten.

17 november – Twee Duitslanden.   Duitsland is meer dan oorlog, Duitsland staat ook voor prachtige cultuur en literatuur. Patrick Dassen zal dat toelichten aan de hand van voorbeelden uit de Weimarrepubliek Verder over Hanny Michaelis, Levie de Lange en Duitse titels bij Van Oorschot. Klik hier voor kaarten.

15 december – De Russische Bibliotheek, met Michel Krielaars, Aai Prins Robbert-Jan Henkes e.a. een diner in Russische stijl. Klik hier voor kaarten.

reeds geweest:

11 februari – Van Oorschot, de geschiedenis. Met o.a. Arjen Fortuin, Gemma Nefkens en Jan Fontijn, betrokkenen van het eerste uur, met smakelijke anekdotes.

10 maart – Dwarse denkers. Over Rosa Luxemburg. Met Maaike Meijer, Arnon Grunberg en Laurine Verweijen. Klik hier voor kaarten. Beluister hier de reportage op Opium radio.

De maaltijden worden bereid door Theatercafé Spinoza. Couvert en programma €45,- | passe-partout €450 (11 keer diner en een verrassingspakket van 5 boeken). Voor het bestellen van een passe-partout kunt u mailen naar info@roodebioscoop.nl. De starttijd van de diners is 19.00 uur, de namen zijn onder voorbehoud en worden nog aangevuld.