De geschikte jongen voor 25,00 euro

‘Ook jij gaat trouwen met een jongen die ik heb uitgezocht,’ zei Rupa Mehra vastberaden tegen haar jongste dochter.
Zo begint de Brits-Indiase schrijver Vikram Seth (1952) zijn magistrale roman De geschikte jongen, die zich voornamelijk afspeelt in de fictieve Indiase stad Brahmpur, gelegen aan India’s heiligste rivier de Ganges. Het is voorjaar 1951: mevrouw Rupa Mehra schakelt vrienden en kennissen in om haar te helpen een goede echtgenoot te vinden voor haar jongste dochter Lata.
Actueler dan ooit, is De geschikte jongen tegelijk satire en sociale geschiedenis, een grootse roman die zich uitstrekt van de landelijke politiek tot het kleine huwelijksgeritsel van een moeder, die tegelijk het verhaal vertelt over een pasgeboren natie en over een verliefde jonge vrouw.

Een greep uit de kritieken:
Vrij Nederland: “Van De geschikte jongen wil je niet dat het uit is.”

Het Parool: “Rond dit verhaal van geschikte en vooral minder geschikte huwelijkskandidaten, schetst Seth virtuoos het leven van vier Indiase families in de vroege jaren vijftig in een fictieve stad aan de Ganges. Vijftien jaar na dato is De geschikte jongen, ook over het zoeken naar een identiteit in een land met vele duizenden bevolkingsgroepen, actueler dan ooit.”

NRC Handelsblad: “Zeer toegankelijk literair meesterwerk, prachtig vertaald.”

De Standaard: “Een juweel van historische exactheid, bijgeschaafd door emoties en heerlijk sarcastische humor.”

U kunt De geschikte jongen bestellen voor € 25,00 (i.p.v. € 49,90).