Guus Middag

De wereld is weer plat, ja - eboek

Er worden in Nederland veel gedichten geschreven, maar wie leest ze eigenlijk en wie zegt er iets zinnigs over? In zijn nieuwe boek bespreekt Guus Middag twintig mooie gedichten van twintig hedendaagse dichters en hij schrijft er twintig heldere, diepgravende en montere stukken over. Alle gedichten zijn geschreven in het nieuwe millennium.

Ze zijn van dichters als Marieke Lucas Rijneveld, Ingmar Heytze, Ester Naomi Perquin, Ilja Leonard Pfeijffer en Radna Fabias. Er zitten ook hiphoppers bij, en zangers en zangeressen als Daniël Lohues en Katinka Polderman.

De wereld is weer plat, ja nieuwe dichters-top-twintig. Het gaat Middag niet om reputaties, prijzen, stromingen of euvres. Het gaat hem hier om maximale aandacht voor het ene afzonderlijke gedicht, dat hem raakt en intrigeert – en blij intrigeren, ook na vele keren lezen. Dat kan een kort of een lang gedicht zijn, vormvast of vrij, volop rijmend of prozaïsch, in dialect of straattaal. Bijna alle besproken dichters hebben oog voor de positie van de kleine, kwetsbare mens onder het uitgestrekte uitspansel – ook de jongens van De Jeugd van Tegenwoordig. Aan hun hit ‘Sterrenstof ‘ is de titel van dit aanstekelijke boek ontleend.

ISBN 9789028292413
ebook
208 pagina's

Prijs:

 10,00

 • Omslag De wereld is weer plat, ja
  Guus Middag

  De wereld is weer plat, ja.

   10,00
 • Omslag Met een bevroren jas en een geleend tientje
  Guus Middag

  Met een bevroren jas en een geleend tientje.

   9,99
 • Omslag Rarewoordenboek
  Guus Middag

  Rarewoordenboek.

   20,46
 • Omslag Rarewoordenboek - gesigneerd (met extra lemma)
  Guus Middag

  Rarewoordenboek - gesigneerd (met extra lemma).

   20,00
 • Omslag Verklarend zakwoordenboekje van rare woorden
  Guus Middag

  Verklarend zakwoordenboekje van rare woorden.

   14,50