Michel Krielaars

Een onbekende vriend eboek

Nu de Russische Bibliotheek de bijna-pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt is het tijd voor een kloeke bloemlezing uit deze prachtige reeks. Het is geen gemakkelijk opgave uit de veelheid van de Russische Bibliotheek de mooiste verhalen en passages te kiezen. Het verhaal over het paard Cholstomjer opnemen én de scène uit Anna Karenina waarin Vronski zijn paard doodrijdt? Gaat een verhaal van Boenin ten koste van dat van Gogol of Toergenjev? Om nog maar te zwijgen van een keuze uit het complete werk van Tsjechov…

NRC Handelsblad-redacteur Michel Krielaars is bereid gevonden om deze enorme klus te klaren. Hij bespreekt voor de krant steevast de belangrijkste boeken uit en over Rusland. Als Ruslandliefhebber heeft hij de Russische literatuur sinds lang in zijn hart gesloten en hij geldt met recht als een kenner van de Russische Bibliotheek.

Zijn keuze bevat zonder twijfel de mooiste verhalen, zo niet de beste, met dien verstande dat Een onbekende vriend een persoonlijke keuze is. In een bevlogen voorwoord en korte inleidingen laat Krielaars zien waarom hij juist deze verhalen van het neergedwarrelde stof ontdoet.

ISBN 9789028282308
ebook

Prijs:

 9,99

Misschien zoekt u iets dit…

  • Michel Krielaars

    Een onbekende vriend.

     23,50
  • Michel Krielaars

    Een onbekende vriend eboek.

     9,99