Peter Henk Steenhuis, Hille Steenhuis

Hongerklop eboek

‘Misschien kunnen we beter gaan schrijven,’ zei journalist Peter Henk Steenhuis tegen zijn dochter Hille, toen ze tijdens een wandeling voor de zoveelste keer ruzie kregen.

Nog diezelfde avond schreef Hille haar vader een eerste mail. Over haar uitwisseling naar Erfurt, waar ze een week ervoor meer dan zes kilo lichter van was teruggekomen. Vader en dochter bleven elkaar schrijven, ook toen bleek dat Hille een fikse eetstoornis had, waarvan de behandeling nog maanden op zich liet wachten. Die mails zijn de basis geworden voor Hongerklop.

Hille schreef over alles wat ze meemaakte. Over de fitgirls die haar rolmodel waren. Over discipline en doorzettingsvermogen, of juist het gebrek daaraan. Over de zwarte en witte wolf, die bezit van haar namen. Over haar drang te sporten. En over haar borstbeen, dat op een ochtend dwars doormidden werd gezaagd, omdat ze een openhartoperatie moest ondergaan.

Hongerklop is het relaas van een vader en een dochter die zich door een van de smerigste ziektes van onze tijd heen worstelen.

ISBN 9789028251021
ebook
208 pagina's

Prijs:

 12,50

Misschien zoekt u iets dit…

 • Peter Henk Steenhuis, Hille Steenhuis

  Hongerklop.

   20,00
 • Peter Henk Steenhuis, Hille Steenhuis

  Hongerklop eboek.

   12,50
 • Peter Henk Steenhuis, Marcel Prins

  Ondergedoken als Anne Frank.

   14,50