Imme Dros

Ilias & Odysseia

Het eerste boek van de westerse literatuur, de Ilias uit de achtste eeuw voor Christus, is misschien ook het beste wat ooit geschreven is. Het beleg van Troje sleept zich al jaren voort en het ziet er niet naar uit dat de Grieken dicht bij een overwinning zijn. Hun grootste held Achilleus heeft zich na een ruzie met legerleider Agamemnon teruggetrokken uit de oorlog. Pas als zijn geliefde Patroklos is gesneuveld, werpt Achilleus zich weer in de strijd, om hem te wreken. Het grote epos over de gruwelen van de oorlog, eerzucht en wraak, maar ook over liefde en vriendschap, is tot in onze tijd ongelooflijk invloedrijk gebleven.

De Odysseia, het epos over de terugtocht van Odysseus na de val van Troje is een van de meest gelezen, hoogst gewaardeerde verhalen ooit. Na de Trojaanse oorlog vervolgt Odysseus zijn weg met een tien jaar durende zwerftocht naar zijn vaderland Ithaka. Zijn vrouw Penelopeia probeert daar de grijpgrage vrijers van zich af te houden, terwijl Odysseus de indrukwekkendste avonturen beleeft. Imme Dros’ vertaling van dit epos over trouw en eer, angst en verlangen groeide uit tot een succes van formaat.

De Ilias & Odysseia, vertaald door Imme Dros, verschijnen voor het eerst samen als één, zeer aantrekkelijke en voordelig geprijsde uitgave.

ISBN 9789028282438
paperback

Prijs:

 34,99

Op voorraad

 • Imme Dros, Homeros

  Ilias.

   34,95
 • Imme Dros

  Ilias & Odysseia.

   34,99
 • Imme Dros, Homeros

  Ilias eboek.

   14,99
 • Imme Dros, Homeros

  Odysseia.

   34,99
 • Imme Dros, Homeros

  Odysseia eboek.

   14,99