Herman Hissink, Gerard Koolschijn

Natuurlijk bestaat God eboek

Kijk vanuit de ruimte naar onze planeet, waar eens dinosaurussen rondstapten en nu mensen krioelen die zo vernuftig zijn dat ze de hele aarde kunnen vernietigen.

Met deze blik heeft Herman Hissink bijna honderd jaar geleefd, ondanks wereldoorlogen en catastrofale natuurvernietiging vasthoudend aan het geloof dat Mozart geen toeval was. Dat er een Plan is, een Intellect dat met weerbarstige materie vecht. Dat schepping en evolutie elkaar niet uitsluiten. En dat er voor het te laat is een evolutionaire mutatie van de mens moet komen – het ‘koninkrijk Gods’ dat Jezus verwachtte.

Dit geloof is de kern van Hissinks dagboeken en brieven, waarin hij zijn ervaringen en waarnemingen beschrijft, vaak woedend, altijd met hartstocht – of het nu om zijn natuurliefde gaat, om zijn tocht door de vuurzee van het gebombardeerde Haagse Bezuidenhout of om zijn ezelreizen door de Griekse binnenlanden.

Natuurlijk bestaat God is een indringend persoonlijk verslag van de twintigste eeuw, met metafysica als motor van maatschappijkritiek.

ISBN 9789028261457
ebook

Prijs:

 9,99

  • Herman Hissink, Gerard Koolschijn

    Natuurlijk bestaat God.

     21,00
  • Herman Hissink, Gerard Koolschijn

    Natuurlijk bestaat God eboek.

     9,99