Minke Douwesz

Strikt - eboek

Idske Wolters woont met haar poezen in een dijkhuis aan de rivier. Zij is 34 jaar oud, psychiater, gretig lezer en filmfanaat. Haar mooie overhemden en altijd glimmend gepoetste schoenen weerspiegelen haar nauwgezette, soms wat stugge natuur. Ze is trouw in haar vriendschappen, toegewijd aan haar patiënten en met behulp van haar analyticus krijgt ze steeds meer inzicht in wie ze is. Haar geregelde bestaan komt onder spanning te staan wanneer ze de celliste Judith Verster ontmoet, op wie ze vreselijk verliefd wordt.

Hun liefde lijkt weinig kans van slagen te hebben. Judith, die veel ongedwongener en chaotischer in het leven staat, wil kinderen, zoekt een man en valt niet op vrouwen. Ook Idske werpt de nodige obstakels op voor een gelukkige verhouding: haar verlangen naar overgave botst met haar behoefte haar eigen leven in de hand te houden. Dat ze beiden een andere weg kunnen inslaan dan die ze voor ogen hadden, leren ze met vallen en opstaan.

Strikt is een levendig boek over de zoektocht naar de liefde, en een veelzijdige ontwikkelingsroman waarin dagelijkse gebeurtenissen weerspiegeld worden in de psychoanalytische praktijk. Een roman die zich met geen andere laat vergelijken.

Minke Douwesz heeft in dit hecht gecomponeerde debuut het evenwicht weten te vinden tussen verhaal en beschouwing. In een voortvarende stijl, vol ironie en humor, geeft ze een indringend portret van de hoofdpersoon, met al haar dilemma’s en hartstochten.

ISBN 9789028271036
ebook

Prijs:

 9,99

 • Omslag Het laatste voorjaar
  Minke Douwesz

  Het laatste voorjaar.

   12,50
 • Omslag Het laatste voorjaar
  Minke Douwesz

  Het laatste voorjaar.

   24,99
 • Omslag Strikt
  Minke Douwesz

  Strikt.

   9,99
 • Omslag Verliefd worden is vrij eenvoudig
  Minke Douwesz

  Verliefd worden is vrij eenvoudig.

   10,28
 • Omslag Weg
  Minke Douwesz

  Weg.

   25,00
 • Omslag Weg
  Minke Douwesz

  Weg.

   9,99