Amazon Crossings koopt Stadium IV

De Amerikaanse uitgeverij Amazon Crossing (onderdeel van internetwarenhuis Amazon) heeft de vertaalrechten verworven van Stadium IV van Sander Kollaard. Amazon Crossing brengt boeken uit alle werelddelen in vertaling voor de Amerikaanse Engelse en Australische markt.

‘AmazonCrossing introduces readers to authors from around the world with translations of foreign language books, making award-winning and best-selling books accessible to new readers.

Tijdens een pers- en publieksbijeenkomst in Frankfurt introduceerde Amazon zijn twee Nederlandse aankopen, naast Kollaard wordt ook Annejet van der Zijls De Amerikaanse prinses uitgegeven. Sinds verschijnen zijn Stadium IV 30.000 exemplaren verkocht. Het boek werd in maart 2015 uitgeroepen tot het boek van de maand in De wereld draait door.

‘Er is geen stadium V.’ Met die woorden vat Sarie Vervoort haar kankerdiagnose (niet-kleincellig longcarcinoom, stadium IV) samen. Ze gaat sterven. In plaats van een behandeling kiest ze voor een reis: terug naar het Zweedse Öland waar zij en haar man Barend elkaar ooit ontmoetten, in de zomer van 1968. Het wordt een wonderbaarlijke reis. In het idyllische zomerlandschap waar ze indertijd verliefd werden, moeten ze nu afscheid nemen. Stadium IV is een verhaal over twee mensen die hun liefde in onmogelijke omstandigheden staande proberen te houden.

Uitgeverij van Oorschot is zeer verheugd over de verkoop. Mark Pieters van Van Oorschot:  ‘Amazon maakt het mogelijk een nieuw deel van de wereld kennis te laten maken met dit geweldige boek. Deze prachtige deal is een opsteker voor de uitgeverij, maar natuurlijk in de eerste plaats voor Sander Kollaard.’Bewaren