Ester Naomi Perquin in citybooks

Op verzoek van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren resideren auteurs en fotografen bij verschillende lokale partners in interessante Europese steden. De resulterende ‘citybooks’, verhalen en gedichten, kunt u lezen als webtekst, downloaden als e-book en beluisteren als podcast in het Nederlands, Frans en Engels. De podcasts zijn ook beschikbaar via iTunes. Daarnaast is er per stad een fotoreeks van 24 foto’s én een aflevering van de City One Minutes (video’s) beschikbaar. De citybooks zijn de opvolgers van de succesvolle Radioboeken (www.radioboeken.eu).

Lees of luister de bijdragen van ondermeer: Abdelkader Benali, Joost Zwagerman, Ronelda Kamfer, Saskia de Coster, Christiaan Weijts en Erik Lindner.

citybooks Boekarest

De Roemeense hoofdstad Boekarest is onontkoombaar verbonden met het communisme en de revolutie van ’89. Weinig andere steden bieden uitzicht op zoveel uniforme grijsheid en geen enkele andere stad heeft een toonbeeld van persoonlijke zelfverheerlijking als het Volkspaleis in Boekarest.

In november 2011 bood de Asociatia Heritage onderdak aan de Nederlandse dichter Ester Naomi Perquin en de Vlaamse journaliste en schrijfster Anna Luyten. Gedurende hun verblijf hebben zij zich uitgebreid verwonderd over de mooiste en lelijkste kanten van Boekarest.

Het verhaal dat Ester Naomi Perquin schreef, getiteld ‘Boekarest – een eenpersoonsreisadvies’, verscheen onlangs als voorpublicatie in Tirade. Vanaf vandaag is de oorspronkelijke Nederlandse versie te lezen én te beluisteren op de website van citybooks. Vanaf april zal het citybook ook in het Frans, Engels en Roemeens gratis te lezen en te beluisteren zijn. Zie: www.city-books.eu.