Gilles van der Loo schrijft radiodrama

In opdracht van het Nederlands Letterenfonds en het mediafonds gaat Gilles van der Loo meeschrijven aan een radiodrama voor de tweede editie van ‘Fluiten in het donker – literatuur voor luisteraars.’
Zes auteurs gaan aan dit experiment meedoen: Elke Geurts (1973), Ronald Giphart (1965), Gilles van der Loo (1973), Jamal Ouariachi (1978), Maria Stahlie (1955) en Niña Weijers (1987) . Elk schrijft een audiodrama van 30 minuten. De auteurs worden gekoppeld aan radioregisseurs en -producenten. Met dit initiatief geven het Mediafonds en het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met AVROTROS, NTR, VPRO en NPO een tweede kwaliteitsimpuls aan de totstandkoming van nieuw literair radiodrama.

Voor de nieuwe editie zijn de auteurs en omroepen door loting aan elkaar gekoppeld. Maria Stahlie en Niña Weijers gaan met AVROTROS samenwerken, Ronald Giphart en Jamal Ouariachi met de NTR en Elke Geurts en Gilles van der Loo met de VPRO.

Najaar 2016 worden de radiodrama’s uitgezonden via Radio 1. Daarna blijven ze beschikbaar op Woord.nl, het platform voor verhalende radio van de publieke omroep.

Het Nederlands Letterenfonds heeft de schrijfopdracht verstrekt en het Mediafonds financiert de productie van de hoorspelen.

Van der Loo, auteur van de twee beslist onvolprezen boeken Hier sneeuwt het nooit en  Het laatste kind schrijft aan een nieuwe roman.