Hét zomervakantieboek van 2008!

De eind april verschenen roman De geschikte jongen van Vikram Seth is overal juichend ontvangen. Dit doet ons zoveel plezier dat we u tot 12 september € 5,00 korting aanbieden op dé liefdesroman van deze zomer! U kunt via deze website uw exemplaar hier bestellen. Wilt u de bon bij uw boekhandel inleveren, klik hier voor de kortingsbon.
Een brede greep uit de kritieken:

Vrij Nederland: “Van De geschikte jongen wil je niet dat het uit is.”

Het Parool: “Rond dit verhaal van geschikte en vooral minder geschikte huwelijkskandidaten, schetst Seth virtuoos het leven van vier Indiase families in de vroege jaren vijftig in een fictieve stad aan de Ganges. Vijftien jaar na dato is De geschikte jongen, ook over het zoeken naar een identiteit in een land met vele duizenden bevolkingsgroepen, actueler dan ooit.”
 
Trouw: “Wie op zich niets heeft met exotische entourages, of weinig heeft begrepen van alle culturele verwijzingen in Salman Rushdie’s Midnight’s children, moet zich niet laten afschrikken. Seth’s nieuwsgierigheid naar de werelden die hij beschrijft werkt aanstekelijk, de couleur locale frustreert niet maar fascineert. De geschikte jongen is eerder levendig en romantisch dan nadrukkelijk literair. En dat is maar goed ook: bij zo’n turf zou een ‘briljante’ stijl weleens erg vermoeiend kunnen worden. Genoeg om je bijna 1400 bladzijden lang geboeid te houden? Absoluut.”

NRC Handelsblad: “Zeer toegankelijk literair meesterwerk, prachtig vertaald.” 

De Standaard: “Een juweel van historische exactheid, bijgeschaafd door emoties en heerlijk sarcastische humor.”

Elle: Van een verliefdheid tot politieke aardverschuivingen, Seth beschrijft het allemaal even geloofwaardig en meeslepend.”

Libelle: “Je leest dit dikke meesterwerk in een mum van tijd uit.”

Elsevier: “Leest als een reis door India, een ‘grand tour’.”

Zin magazine: “Licht van toon maar tegelijk vlijmscherp in het ontleden van politiek-maatschappelijke verhoudingen.”

VPRO-gids: “1,2 kilo geschikte zomerkost.”

Om een online interview met Vikram Seth te zien, klik hier.