Hier sneeuwt het nooit

In Hier sneeuwt het nooit kruipt Gilles van der Loo in de levens van een bejaard echtpaar dat een zoon verloor, een zwarte buschauffeur in New York net voor een fatale aanslag, twee getrouwde mannen die door een halfjaar niet in elkaars nabijheid te verkeren heel belangrijke informatie over elkaars bestaan mislopen. Daarnaast een zakendame en haar echtscheidingsadvocaat, een dochter die de droom van haar ouders naleeft, een man met een gelukkig gezin dat in een volmaakte wereld rondloopt en langzaam de barsten in dat bestaan begint waar te nemen. Hier sneeuwt het nooit is een voldragen debuut dat niet alleen in de empathie van de schrijver voor zijn personages uitnemend is, maar ook in de gehanteerde vertelstrategieën en zijn sterke ritmische taal een uitzonderlijke bijdrage aan de Nederlandse verhaalkunst vormt.

2012-05-11_103245

Literatuur aan de muur zorgt voor literaire graffiti in de stad: de mooiste zinnen uit Hier sneeuwt het nooit zijn nu in het wild te bezichtigen.

Arjan Vlakveld (NTR) maakte korte filmpjes ter promotie van het korte verhaal in het algemeen en Hier sneeuwt het nooit in het bijzonder.

Gilles van der Loo Foto Mieke BuijsGilles van der Loo (1973) debuteerde in Tirade. Hij schrijft aan een bundel zeer korte verhalen bij foto’s van bekende en minder bekende fotografen. Het korte verhaal ‘David’ uit zijn debuut bundel werd door Bram van Splunteren verfilmd voor vpro’s Café de Liefde.

Hier sneeuwt het nooit is zijn debuut.

Bekijk ook de website van Gilles van der Loo.