Joost Baars en Ester Naomi Perquin genomineerd voor Herman de Coninckprijs 2018

Joost Baars, Hester Knibbe, Marije Langelaar, Tonnus Oosterhoff, Ester Naomi Perquin en Nachoem M. Wijnberg zijn de vijf auteurs die kans maken op de Herman de Coninckprijs 2018, een bekroning voor de beste dichtbundel van het jaar in Vlaanderen.  
Debutant Joost Baars is met zijn bundel Binnenplaats volgens de jury ‘als een verlatene die, overrompeld door het lot van een geliefde, het universum aanroept met intieme poëzie.’ De jury ziet in Meervoudig afwezig Ester Naomi Perquins ‘talent om het suggestieve hand in hand te laten gaan met het concreet-herkenbare.’ Er is voortaan één Herman de Coninckprijs voor Poëzie. Voorheen waren dat aparte prijzen voor het beste debuut, het beste gedicht en de beste bundel. Alleen die laatste categorie blijft over. Het prijzengeld gaat van 6.000 naar 7.500 euro. 
De jury bestaat uit Hugo Brems, Laura de Coninck, Jeroen Dera, Gudrun de Geyter en Saskia Scheltjens. Zij beoordeelden 101 dichtbundels, waaronder 14 debuten. De prijs wordt op 8 juni in antwerpen uitgereikt.