Media-aandacht voor de dieren

Tot dusver was er niet bijster veel media-aandacht voor Bijt me toch, bijt me!, de door Carl Friedman samengestelde bloemlezing met de mooiste dierenverhalen uit de Russische Bibliotheek. Maar inmiddels is de eerste bespreking een feit, en wel in het Katholiek Nieuwsblad. ‘Is er een literatuur schoner dan de Russische?’ vraagt de recensent zich af. Om te vervolgen met: ‘Een verzuchting die me wel eens ontsnapte bij het lezen van deze bundel prachtige dierenverhalen.’ Hij of zij (onderaan staat alleen ‘HR’) vindt de verhalen ‘stuk voor stuk’ van ‘literaire topklasse’. Met name lovende woorden heeft HR voor de verhalen ‘Moemoe’ van Toergenjev en ‘Cholstomjer’ van Tolstoj. Over ‘Cholstomjer’: ‘Dit is een volstrekt uniek en geniaal verhaal.’
Bijt me toch, bijt me! bevat daarnaast verhalen van Tsjechov, Boenin, Dostojevski en Babel.