Omslag Nescio: Leven en werk van J.H.F. Grönloh
Lieneke Frerichs
Nescio: Leven en werk van J.H.F. Grönloh
 42,50

Nescio-biografie op shortlist Nederlandse Biografieprijs 2022!

Hoera! De prachtige en omvangrijke biografie van Lieneke Frerichs over Nescio, Nescio, leven en werk van J.F.H. Grönloh, staat op de shortlist van de Nederlandse Biografieprijs 2022.

Uit een totaal van meer dan 150 biografieën die tussen 1 juli 2020 en 1 juli 2022 zijn verschenen heeft de jury vijf titels geselecteerd. De winnaar van de beste Nederlandstalige biografie van de afgelopen twee jaar ontvangt behalve de prijs een bedrag van 15.000 euro. Naast Nescio, leven en werk van J.F.H. Grönloh van Lieneke Frerichs zijn ook genomineerd: Margriet van der Heijden, Denken is verrukkelijk. Het leven van Tatiana Afanassjewa en Paul Ehrenfest, Pieter Sijpersma, Hans Wiegel. De Biografie, René van Stipriaan, De zwijger. Het leven van Willem van Oranje en Jolande Withuis, Geen tijd verliezen. Jeanne Bieruma Oosting 1898-1994.

Dit jaar zal de uitreiking van de prijs weer plaatsvinden in het Hodshonhuis te Haarlem op 31 oktober. Op de site www.biografieprijs.nl zal die avond de winnaar bekend worden gemaakt.

De jury van de Nederlandse Biografieprijs 2022 bestaat dit jaar uit: Arend Soeteman (voorzitter), Maarten Asscher, Elke Brems, Pauline Kruseman en Frits van Oostrom.