Prijzen

Lieke Marsman heeft de C. Buddingh’-prijs en de Debuutprijs Het Liegend Konijn gewonnen. De bekendmaking vond plaats op een en dezelfde dag. Voor de Buddingh’-prijs waren verder Y.M. Dangre, Dennis Gaens en Marjolijn van Heemstra genomineerd . “De prijs voor het meeste talent zou naar Marsman moeten gaan,” schreef Ron Rijghard voorafgaand aan de bekendmaking in NRC Handelsblad. Uit het juryrapport: “Marsmans gedichten hebben iets van onvoorspelbaar meanderende beken, draaikolken en taalwoelingen, waarbij je telkens even een glimp opvangt van de formidabele vis die hier in en uit het water springt.”
Alle vier de genomineerden waren te gast in het programma Boeken van Wim Brands. Klik hier om de uitzending te bekijken.

Het is de derde keer dat de Debuutprijs Het Liegend Konijn wordt uitgereikt. Het is een tweejaarlijkse prijs, ingesteld door tijdschrift Het Liegend Konijn en deBuren in Brussel, die in 2007 ging naar Ester Naomi Perquin voor haar bundel Servetten halfstok.

Eerder won Lieke Marsman met haar bundel Wat ik mijzelf graag voorhoud, waarvan al een tweede druk is verschenen, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2011.