Roman over een tropische havenstad

Aan het eind van deze week verschijnt het tweede boek van Gilles van der Loo. Hij debuteerde in 2011 met de verhalenbundel Hier sneeuwt het nooit, waarover het Noordhollands Dagblad schreef: ‘Zijn verhalen verrassen steeds opnieuw, zijn taal zindert en leeft. Kortom, debutant Gilles van der Loo zet zichzelf met deze verhalenbundel in een klap op de kaart van het Nederlandse literatuurlandschap. De vijftien verhalen zijn stuk voor stuk overtuigend. Een feest om te lezen.’
In zijn eerste roman beschrijft Van der Loo het leven in een Zuid-Amerikaanse havenstad, die met de dag onbereikbaarder wordt door een voortwoekerende algengroei op zee. In het boek gaat het om de mensen die er nog wonen. De levens van deze overblijvers raken noodgedwongen met elkaar vervlochten.

Gilles van der Loo (1973) studeerde psychologie en werkte vijftien jaar in overwegend Italiaanse horeca. Hij debuteerde in 2010 in het literaire tijdschrift Tirade, waarvan hij later redacteur zou worden, en publiceerde daarna columns, blogs en verhalen op uiteenlopende plekken.