Tilanus’ boek best verzorgd

Zoals het is, het prachtig melancholiek prentenboek van Floris Tilanus, vormgegeven door Tessa van der Waals is verkozen tot een van de best verzorgde boeken van 2017. De prijs is een initiatief van Stichting De Best Verzorgde Boeken in Amsterdam. In deze stichting werken drie branche-organisaties samen, namelijk de Stichting CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek), de BNO (Beroepsorganisatie van Nederlandse Ontwerpers) en de Grafische Cultuurstichting.

De keuze is gemaakt door een vakjury. De jury bestond dit jaar uit ontwerpers Yolanda Huntelaar en Michaël Snitker, Freek Kuin (creatief directeur drukker robstolk), Marije Sietsma directeur Uitgeverij Loopvis) en Suzanne Bogman (Hoofd Publicaties Van Gogh Museum Amsterdam).

Naast de vakjury is er ook een vijfkoppige studentenjury ingesteld met studenten van diverse kunstacademies. Ook zij hebben alle inzendingen beoordeeld. Hun selectie zullen zijin juni bekendmaken. Tevens zal er van de studentenkeuze een catalogus (met juryrapport) gemaakt worden.

Hier meer informatie over de keuze van dit jaar.