Tsjechov Voorlees Marathon

In onze Russische Bibliotheek verschijnt op 29 januari 2010 het vijfde en laatste deel van Tsjechovs verzamelde verhalen in de meesterlijke nieuwe vertaling van Aai Prins, Anne Stoffel en Tom Eekman. Dat wil zeggen: alle ruim 250 verhalen die de in 1860 geboren Tsjechov kort voor zijn dood in 1904 zélf uitkoos voor zijn Verzameld werk. Zij zijn voor de komende halve eeuw weer in sprankelend, hedendaags Nederlands beschikbaar. Daarmee werd een in 2002 aangevangen project van tezamen 3000 bladzijden dundruk voltooid.
    De verschijning van dit vijfde en laatste deel valt nagenoeg samen met de herdenking van Tsjechovs 150ste geboortedag op 17 januari 1860.
    Om dit alles te vieren, voor de liefhebbers van het korte verhaal met een voorkeur voor “luister-cd live”, maar ook om een nieuw publiek te laten kennismaken met het werk van deze misschien wel grootste grootmeester uit de Russische literatuur, organiseert Uitgeverij Van Oorschot in samenwerking met schrijvers, acteurs en voordrachtskunstenaars en de programmamakers van theater De Balie in Amsterdam de grote

Tsjechov Voorlees Marathon
zondag 31 januari

van ’s morgens 11 uur tot ’s avonds 23 uur

Deelnemers: Vonne van de Meer, Tonnus Oosterhoff, Minke Douwesz, Marja Pruis, Willem Jan Otten, Mustafa Stitou, Mike Naafs, Otto de Kat, Toon Tellegen, Sanneke van Hassel, Jan Willem Anker, Arjan Peters, Lieke Marsman, Ronald Klamer, Kenneth van Zijl, Wouter van Oorschot, Stephan Enter, Hannah van Munster, , Wim Brands, Jeroen van Kan, Maartje Wortel, Vincent van den Berg en Annet Kouwenhoven.
Hier vindt u het schema met wie wanneer wat leest en een korte beschrijving van de verhalen. Let op, dit is onder voorbehoud.

Gehele dag toegang voor slechts € 5,-
Kaarten bestellen: www.balie.nl  
Telefonisch reserveren kan op werkdagen van 16.00-17.00 u op nr. 020-5535100.

A. Tsjechov Verzamelde verhalen 1895-1903
 € 34,- tot drie maanden na verschijnen, daarna   € 39,-

*De Tsjechov Voorlees Marathon is mede mogelijk gemaakt door het Bert Schierbeek Fonds