Tweede druk Kim-dynastie

Ter uitgeverij bereiden we thans de tweede druk voor van Casper van der Veen’s Noord-Korea boek De Kim-dynastie. Geschiedenis van Noord-Korea.
NRC roemde het mooie naslagwerk voor een breed publiek om zijn kleurrijke details. De eerste – forse – druk loopt al op zijn einde.
‘Hoe heeft het zover kunnen komen? Die vraag klinkt de afgelopen tijd geregeld wanneer het over Noord-Korea gaat. In De Kim-dynastie vertelt journalist en historicus Casper van der Veen de geschiedenis van het communistische land dat geleid wordt door Kim Jong-un. De Kim-familie regeert al meer dan zeventig jaar met ijzeren vuist over het Aziatische land, dat ondanks armoede en voedseltekorten de internationale gemeenschap bedreigt met kernwapens, langeafstandsraketten en cyberaanvallen.

Van der Veen prikt door mythes en clickbait heen om zo het echte Noord-Korea bloot te leggen.’

Vanaf heden is overigens onze podcast OORschot online beschikbaar. In de eerste aflevering interviewt Isolde Hallensleben journalist en historicus Casper van der Veen over zijn net verschenen boek. Hij vertelt over de geschiedenis van het land, hoe het was om aan bronnen te komen en hoe het de 25 miljoen Noord-Koreanen vergaat. OORschot is gratis te beluisteren via Soundcloud (andere platforms volgen).