Winternachten en Tirade en Babel

Tirade 452 is uit, 130 bladzijden veelzijdige internationale en Nederlandse literatuur. Het nummer werd door gastredacteur Judith Uyterlinde samengesteld in samenspraak met de redactie van Tirade. Vrijwel alle schrijvers die optreden op het festival staan ook in de nieuwe Tirade. Zie de website, of je Tirade app. Of bestel.

ZATERDAG 18 JANUARI 14:00 UUR: NRC LEESCLUB LIVE MET ‘DE RODE RUITERIJ’ VAN ISAAK BABEL. DOE MEE!

Theater aan het Spui, Den Haag

Een gewaardeerde traditie op het festival: de NRC Leesclub Live. Bezoekers lezen het boek en geven hun mening. Maar eerst is het woord aan het panel, dat bestaat uit Elsbeth Etty, Bas Heijne en gastredacteur Sana Valiulina, onder leiding van chef boeken Michel Krielaars. Deze keer leest men De Rode ruiterij uit de Verhalen van Isaak Babel.

Isaak Babel (1894-1940) kent in Nederland vele bewonderaars: van schrijvers Tommy Wieringa tot Arnon Grunberg, van boekenredacteuren Arjan Peters (Volkskrant) tot Michel Krielaars (NRC Handelsblad). Zijn Rode Ruiterij behoort tot de meesterwerken van de Russische literatuur. De verhalen werden onlangs in een prachtige nieuwe vertaling opnieuw uitgebracht in een gebonden editie van Van Oorschot.
Reserveren via Winternachten.