A Dog’s Heart

‘Oe-oe-oe-oe-woehoe! Kijk dan toch, ik ga d’r an. In het poortgebouw huilt de sneeuwstorm mijn dodenmis en ik jank eraan mee. Ik ben naar de verdommenis, compleet. Die ellendenaar met z’n vunzige koksjas, die gifmenger uit de personeelskantine van de Centrale Sovjet van Volshuisvesting heeft me een teil kokend water over m’n bast gegooid en nou is mijn linkerzij helemaal gekookt. Zo’n etter!En dat heet nou een proletariër!’ Aldus begint Hondehart van Michail Boelgakov in de vertaling van Marko Fondse (VW2)

Op deze novelle baseerde De Nederlandse Opera de voorstelling: A Dog’s Heart.
Twee vooruitstrevende artiesten, de Russische componist Alexander Raskatov en de Britse theatermaker Simon McBurney, werkten samen voor dit project. Muzikaal en visueel pakkend wordt het komisch-satirische verhaal verteld van Sjarik, een hond die na een transplantatie in de mens Sjarikov verandert.
De opera wordt in het Russisch gezongen met Nederlandse boventitels.
Meer informatie over A Dog’s Heart vindt u hier.

Bezoekers van de Van Oorschot website krijgen van de Nederlandse Opera een speciale korting van € 7,50: Kaarten (1ste-3de rang) met de exclusieve korting kunt bij het Kassa-bespreekbureau van Het Muziektheater Amsterdam kopen T 020 625 54 55. Vermeld bij uw reservering dat u gebruik maakt van de aanbieding ‘Van Oorschot’.

Voorstellingen
7 10 13* 16 18 23 27* 29 juni 2010, 20.00 / *13.30 uur Het Muziektheater Amsterdam