Animatie gedicht Perquin

Milan de Moor (14) van het Stedelijk Gymnasium in Haarlem maakte onlangs voor de Poëzieavond van zijn school een ‘StopMotion’ film over het gedicht Carlo ‘de Veroveraar’ da C van Ester Naomi Perquin.


De kunstenaar zelf  schrijft erover: ‘Het was naar aanleiding van een opdracht voor Nederlands. Ik moest voor school een filmpje over een gedicht maken in een stijl die je zelf mocht kiezen. Ik heb voor deze film meer dan 2000 frames getekend, het kostte vele uren werk. Maar nu is het af en ik ben er blij mee. De reden dat ik dit gedicht gekozen heb, is omdat ik de hele bundel Celinspecties prachtig vind evenals het verhaal achter de bundel, dat Ester in een gevangenis heeft gewerkt. En dit specifieke gedicht kon ik goed voor me zien, ik kreeg meteen een idee erbij hoe ik de film zou maken. Het is een spannend gedicht met veel duidelijke beelden erin en daardoor was het heel geschikt voor mijn film.