Avond in De Rode Hoed

Na de verschijning van het eerste deel van de monumentale biografie van Nop Maas over Gerard Reve, worden er tal van bijeenkomsten en lezingen georganiseerd. Onder meer op 2 november een avond in De Rode Hoed met Margreet Dolman (presentatie), Ted van Lieshout, Nop Maas, Rascha Peper, Wanda Reisel en Thomas Verbogt.
Nop Maas vertelt op deze avond hoe hij het spitwerk naar leven en werk volbracht heeft. Thomas Verbogt, Rascha Peper, Wanda Reisel en Ted van Lieshout doen uit de doeken of (her)lezing van respectievelijk De avonden, De ondergang van de familie Boslowits, Werther Nieland en Vier wintervertellingen hen goed bevallen is. Het Ampzing Genootschap brengt liederen van en over Gerard Reve ten gehore en er wordt een film vertoond waarin de jonge Reve geïnterviewd wordt door Hubert Lampo. Margreet Dolman levert als leading lady haar (on)dubbelzinnige, maar altijd invoelende commentaar op ieders bijdrage. Kaarten zijn te verkrijgen via De Rode Hoed (020 6385606 of online).
Zie ‘Agenda’ in de linkerkolom voor het volledige programma.

Iris en Klaas Koppe maakten ter gelegenheid van de biografie van Gerard Reve een filmpje, waarin te zien is hoe Nop Maas drie van de belangrijkste Amsterdamse locaties uit Reve’s vroege jaren bezoekt. Klik hier om het filmpje te bekijken.