Babyboomavond

Op vrijdag 30 januari vindt in De Rode Hoed de publieksavond plaats rondom het nieuwe boek van historicus Ronald Havenaar Babyboomboek, wat ze lazen, wat hen vormde, wat ze dachten.

De auteur schetst de babyboomers aan de hand van zesendertig Nederlandse romans en non-fictieboeken als een generatie met een gespleten wereldbeeld.

Met: Ronald Havenaar, Christien Brinkgreve, Elma Drayer, Cornelis van den Berg, Maarten Doorman, Wytske Versteeg, Philip Huff en muziek van De Biet.

Een avond met een bonte mix van babyboomers en Generatie X’ers. Onder anderen hoogleraar Sociale Wetenschappen Christien Brinkgreve (1949) en Cornelis van den Berg (1975) zullen essays uitspreken over de kwesties die het boek en de babyboomers betreffen. Een panel bestaande uit schrijver Philip Huff, schrijfster Wytske Versteeg en dichter en filosoof Maarten Doorman reageren op dit essay.

Een muzikale bijdrage van de band De Biet die toepasselijke sixties hits spelen. De uitgesproken essays komen tot stand met steun van de Kousbroek-regeling van het Nederlands Letterenfonds.

Ronald Havenaar (1950) was als historicus verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn boek Van Koude Oorlog naar nieuwe chaos (1939-1993) schetste een recente geschiedenis van Europa. In 2003 publiceerde hij Muizenhol, een studie over het werk van Willem Frederik Hermans en diens opvattingen over Nederland. Hij schrijft regelmatig stukken voor NRC Handelsblad.

Organisatie: Uitgeverij Van Oorschot, SLAA i.s.m. Rode Hoed

Bestel hier uw kaarten
Aanvang
20:00 uur