Bericht uit Berlijn

Otto de Kat was 8 april te gast bij Wim Brands in diens programma Boeken, naar aanleiding van zijn roman Bericht uit Berlijn. Klik hier om de uitzending te bekijken.
In zijn column in NRC Handelsblad noemde Frits Abrahams Bericht uit Berlijn zijn “favoriete boek van de laatste maanden”: “het type boek dat niet gemakkelijk een bestseller zal worden, maar uiteindelijk veel bestsellers zal overleven.” Abrahams vergelijkt De Kat met Graham Greene en F. Springer. Hij vindt Bericht uit Berlijn “misschien nog wel beter dan Julia“.

Eerder schreef Mieke van der Weij in de NCRV-gids al enthousiast over het boek. Rob Schouten in de boekenbijlage van Trouw: “Formeel zou je Bericht uit Berlijn een historische roman kunnen noemen, maar in feite is het een stemmige en meerstemmige roman over noodlot en onvervuldheid. Terwijl de wereldgeschiedenis over ons heen dendert zoekt de mens naar vastigheid en geluk en vindt het niet, of in elk geval nooit definitief. Over dat soort onspectaculaire maar grote en tijdloze noties gaat Bericht uit Berlijn, dat daarmee wel iets weg heeft van een ouderwetse oase in de jachtige literatuur van onze tijd.”

“Een pageturner” – Lokien de Bie in de VPRO-gids.