Schwob leesclubs: Joseph Mitchell

Ook dit jaar doet Uitgeverij van Oorschot mee aan Schwob, waarbij vergeten buitenlandse klassiekers centraal staan. Dit jaar hebben wij gekozen voor McSorley’s wonderbaarlijke saloon van Joseph Mitchell. Deze schrijver muntte ooit, midden jaren dertig, de klassieke The New Yorker-reportage. Zijn boek bestaat uit liefdevolle en uiterst intensief geresearchte stukken, geschreven door een journalist met de stilistische gaven van een groot romancier. Mitchell was gefascineerd door de ‘rafelranden’ van New York. Van Oorschot gaf de verhalen uit in samenwerking met Uitgeverij Lebowski, die het andere deel uitbracht.

Op 15 januari wordt er een leesclub georganiseerd die speciaal aan McSorley’s wonderbaarlijke saloon is gewijd. Frits Abrahams (columnist en redacteur bij NRC Handelsblad) is de ambassadeur van het boek. Hij zal de leesclub dan ook voorzitten, vergezeld door Menno Hartman van Uitgeverij Van Oorschot.  

Locatie: Island Bookstore (Amsterdam)
Datum en tijd: 15 januari, 15:15-17:15
Prijs: € 5,- als je het kaartje bij een deelnemende boekhandel koopt of €6,- via internet.   Na afloop van de leesclub is er een Schwobfest voor de deelnemers, met een feestelijke borrel (inclusief gratis consumptie) en een literaire quiz, in het Volkshotel (Wibautstraat 150).  Geef je snel op, want het aantal plaatsen is beperkt. Tot dan! 

Update: de leesclub in Island Bookstore is uitverkocht. In Haarlem en Maastricht zijn ook leesclubs rond dit boek waar nog kaarten voor beschikbaar zijn. Kijk voor meer informatie op de site.Bewaren