Omslag Het verhaal van mijn leven - 1, 2, 3
Giacomo Casanova
Het verhaal van mijn leven - 1, 2, 3
 175,00

Boek van de maand: Casanova’s meesterwerk

Casanova’s autobiografische verhalen zijn legendarisch, en niet alleen vanwege de erin beschreven amoureuze avonturen. Hij reisde heel Europa door, verkeerde aan adellijke hoven en dat van de paus en kende beroemdheden als Catharina de Grote, Voltaire, Rousseau en Mozart. Mogelijk heeft hij suggesties gedaan voor het libretto van Don Giovanni.

Hij reisde heel Europa door, verkeerde aan adellijke hoven en dat van de paus (Clemens XIII verhief hem tot ridder in de Orde van het Gulden Spoor) en kende beroemdheden als Catharina de Grote, Voltaire, Rousseau en Mozart. Mogelijk heeft hij suggesties gedaan voor het libretto van Don Giovanni. Zijn opleiding tot priester eindigde toen hij verwijderd werd van het seminarie, waarna hij secretaris van een kardinaal werd. Na nieuwe schandalen keerde hij terug naar Venetië, waar hij onder meer geld verdiende met occulte trucs. Als vrijmetselaar was hij altijd geboeid door geheime rituelen, hetgeen hem op een beschuldiging van hekserij kwam te staan door de inquisitie. Via de bekende Brug der Zuchten werd hij vastgezet in I piombi, een beroemde gevangenis met een loden dak, die deel uitmaakt van het Dogepaleis. Hij ontsnapte na 15 maanden over dat dak en vluchtte naar Frankrijk.

Deze unieke luxe uitgave van de complete Verhaal van mijn leven van Casanova telt ruim 4000 pagina’s en 200 kleurenillustraties, in drie delen in cassette. De meester van de verleiding, in een uiterst verleidelijke uitvoering. Ter ere van ons 75-jarig jubileum is deze prachtige cassette tot en met 31 december in prijs verlaagd, van €175 nu voor €75!