Omslag Machten der duisternis
Anthony Burgess
Machten der duisternis
 27,50

Boek van de maand: Machten der Duisternis

Het boek van de maand juni is Machten der duisternis van Anthony Burgess. De hardcover is voor één maand in prijs verlaagd, van €39 naar €27,50!

Deze rijke en geestige roman wordt door critici algemeen Burgess’ beste boek genoemd. Wie begint te lezen wordt meegezogen in een verhaal dat zo veelomvattend is en zo briljant geschreven dat je als lezer meermaals naar adem hapt, tussen de lachbuien door.
Kenneth Toomey, de wereldberoemde, van zijn geloof gevallen homoseksuele schrijver, krijgt van de aartsbisschop van Malta het verzoek steun te verlenen bij de heiligverklaring van don Carlo Campanati, de latere paus Gregorius XVII. Toomey besluit zijn herinneringen aan deze gehaaide roomse manipulator te boek te stellen, waarbij hij ook zijn eigen leven als gelauwerde beroemdheid met een twijfelachtige reputatie beschrijft. In dit meesterwerk over de essentie van macht komen alle grote namen uit het sociale, literaire en politieke leven van de twintigste eeuw voorbij, alsook alle grote gebeurtenissen: de Eerste Wereldoorlog, de opkomst van het fascisme in Italië en Duitsland, en het einde van het kolonialisme.

Over Machten der duisternis:
‘Elke pagina knettert van de fraaie zinnen, krankzinnige situaties, hilarische dialogen, platte grappen, ontembare fantasie en breintergende filosofie (…) wat een feest om dat allemaal te lezen!’ Jamal Ouariachi


‘Erudiet, ambitieus en oergeestig.’ Het Parool


‘Een van de beste romans ooit geschreven.’ Hafid Bouazza


‘Wat een meesterlijk boek.’ De Groene Amsterdammer


***** NRC Handelsblad | ***** De Standaard | ***** De
Morgen | ***** Het Parool | ***** Leeuwarder Courant
***** De Limburger