De vlek

De vlek van Willem Jan Otten is een muzikale vertelling over twee levens die in de war worden geschopt door een medische fout. De saxofonist Abe Kans hoort dat hij een enorme vlek op zijn longen heeft. Terwijl de Braziliaanse priester Josephsson verneemt dat zijn longen brandschoon zijn… De vlek is een nieuw hoogtepunt in het oeuvre van Willem Jan Otten. Behalve te lezen is het boek ook te beluisteren; bij het boek zit een CD met daarop het door de schrijver voorgelezen verhaal.

De vlek kreeg al twee lovende besprekingen in de media; Sebastiaan Kort in NRC Handelsblad: ‘In het beklemmende De vlek eert een uitermate begaafd schrijver niet alleen zijn helden […], hij laat vooral zien hoe broos een particuliere levensfilosofie kan zijn wanneer het noodlot toeslaat.’ Kort schrijft verder over ‘magnifieke pagina’s’.

En Dries Muus aan het slot van zijn enthousiaste bespreking in HP/De Tijd: ‘De vlek is geschreven met de nauwkeurigheid en de flow van het betere gedicht, en je leest het in het tempo van de betere roman. Als je genres wilt combineren, is dit de manier om het te doen.’