Omslag Willem die Madoc maakte
Nico Dros
Willem die Madoc maakte
 29,00

Dros geselecteerd voor de Boon

Heugelijk nieuws! Samen met veertien andere auteurs op de longlist maakt Nico Dros kans om de Boon voor fictie en non-fictie in de wacht te slepen met zijn roman Willem die Madoc maakte

De Boon is een Vlaamse literatuurprijs, die op 24 maart 2022 voor het eerst wordt uitgereikt in Oostende. Het is een jaarlijkse bekroning van het beste, oorspronkelijk in het Nederlands geschreven boek in twee categorieën: de Boon voor fictie en non-fictie en de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur. Het prijzengeld bedraagt telkens 50.000 euro. 

Uit in totaal 676 inzendingen selecteerden zij voor elke categorie 15 titels die in aanmerking komen om de Boon in de wacht te slepen.

Midden januari wordt de shortlist bekend gemaakt met de vijf auteurs die nog kunnen meedingen naar het prijzengeld. De winnaar ontvangt €50.000. De overige vier auteurs op de shortlist ontvangen elk €2.500. Op 24 maart 2022 worden de literaire prijzen voor de eerste keer uitgereikt in CC De Grote Post in Oostende.

Wij duimen voor Nico Dros!

In zijn nieuwe roman weet Nico Dros als een Nederlands Umberto Eco met veel toewijding en vertelplezier de donkere Middeleeuwen te verbeelden  *****(NRC)

Nico Dros kust de duistere Middeleeuwen tot leven **** (De Volkskrant)