eBoek van Menno ter Braak

Tijdens de boekenweek verscheen Menno ter Braak Verzameld Werk als eBoek. Het kwam tot stand in samenwerking met de Stichting Menno ter Braak en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren.
In het eBoek zijn 24 eerste drukken van werken van Menno ter Braak opgenomen die verschenen zijn tussen 1929 en 1946.
Hieronder bevinden zich klassieke titels als Het carnaval der burgers, Afscheid van domineesland, Demasqué der schoonheid, Het nationaal-socialisme als rancuneleer, In gesprek met de vorigen, en De nieuwe elite. Het boek bestaat uit 2.206 pagina’s, kost slechts €19,90 en is hier te bestellen.
Op de website www.mennoterbraak.nl is een volledig overzicht te vinden van alle werken, artikelen, lezingen en de  correspondentie van Ter Braak. Op deze website staat ook de drukgeschiedenis vermeld van elk van de boeken opgenomen in dit Verzameld werk.

Uitgeverij van Oorschot gaf eerder (1949-1951, herdruk 1980) een papieren Verzameld werk uit van Menno ter Braak in een gemoderniseerde spelling.

Op twitter kan men zien hoe terzake een 140 tekens lange tekst van Menno ter Braak vaak kan zijn. (@mennoterbraak)

‘Deze verzamelde Ter Braak is precies het goede voorbeeld van het soort boeken dat de e-generatie zal kunnen ontsluiten: verzameld werk, niet meer te krijgen behalve in schimmige antiquariaten, toch erfgoed, en ook geschikt als naslagwerk, waarin je nu gemakkelijk frases en alinea’s kunt opzoeken, geholpen door de digitale zoekfunctie.’

–Stijn van der Loo–