Omslag De boom van de hoop
De boom van de hoop
 15,00

Een eerbetoon aan Navalny

De boom van de hoop is een eerbetoon aan Aleksej Navalny en aan de vele anderen die met hem de strijd voor een beter Rusland voeren.

Aleksej Navalny is opgesloten in de hoop dat men hem vergeet. Maar, zoals een schorpioen die door een slang over de rivier wordt gezet toch niet anders kan dan steken, zo steekt Navalny zijn beulen, schrijft Michail Kazachkov in deze bundel. De hele wereld en iedereen in Rusland die niet zijn laatste restje geweten verloren heeft, spreekt over Navalny. In De boom van de hoop schrijven journalisten, vertalers en schrijvers van nu over de moed van Navalny, zijn lot en dat van alle politieke gevangenen in Rusland. Maar wie sprak krachtiger en met groter ervaring over monddood maken en knechting dan Charms, Solzjenitsyn, Martsjenko, Sjalamov? 

Met bijdragen van Yolanda Bloemen, Daniil Charms, Arnon Grunberg, Sergei Guriev, Michail Kazachkov, Michel Krielaars, Osip Mandelstam, Anatoli Martsjenko, Egbert Myjer, Aleksej Navalny, Maxim Osipov, Karel van het Reve, Hella Rottenberg, Lev Rubinstein, Varlam Sjalamov, Hubert Smeets, Alexander Solzjenitsyn en Sana Valiulina.

De opbrengst van het boek is bestemd voor een Russische organisatie ter bevordering van vrijheid van meningsuiting en hulp aan politieke gevangenen.