‘Fraaie, gedreven en bezwerende roman’

In De Groene Amsterdammer van deze week raadt Kees ’t Hart de roman De duimsprong van Miek Zwamborn aan. Hij noemt het boek een ‘fraaie, gedreven en bezwerende roman’. En hij schrijft verder: ‘Ik las het allemaal ademloos, leefde mee met deze vrouw, genoot van haar jeugdherinneringen, moest af en toe grinniken om de verbluffende en geestige details, werd meegesleept door de landschappen, huiverde af en toe over indringend beschreven toestanden op of langs bergwanden.’ Lees hier het hele stuk.

In de Oorshop is nu tijdelijk een bijzondere uitgave van Miek Zwamborn te verkrijgen: Tamed skies. In Tamed skies brengt Miek Zwamborn objecten, teksten en bronnen bijeen die zij aantrof, schreef en verzamelde tijdens een zes maanden durende zwerftocht door de depots van het Haags Gemeentemuseum. Het boek, een afgeleide van de schetsboeken van kunstenaars van de Haagsche School, bundelt full color riso prints, gedichten, tekeningen, foto’s en een essay waarin Miek Zwamborn focust op de in het museum opgesloten elementen, werken waarin het weer de hoofdrol speelt.

De handgebonden, genummerde en gesigneerde bibliofiele editie verschijnt in een oplage van 75 exemplaren. Het boek is gedrukt in het Charles Nypels Lab, aan de Jan van Eyck Academie te Maastricht en gebonden door boekbinder Hans Pieterse en Miek Zwamborn. Nog slechts enkele exemplaren beschikbaar (op = op).