Omslag Hoog en laag springen
Nicolien Mizee
Hoog en laag springen
 25,00

Heerlijk hetzelfde en onmisbaar geweldig

Nicolien Mizees nieuwe boek met faxen aan Ger Beukenkamp, Hoog en laag springen, gaat over ophouden en opnieuw beginnen. Nicolien is weer alleen en begint een nieuw bestaan. Maar: ze zal geen zielige uitkeringstrekker meer zijn, maar Schrijver. Dit is voer voor onzekerheid, en evenzeer voor met aplomb geformuleerde ideeën, toch is alles ongewis totdat de uitgever belt… 

Haar ouders beloven haar een grote schenking, maar vader wil zijn geld liever besteden aan een huisje voor de aantrekkelijke werkster. Nicoliens jongste zusje wordt belaagd door een hitsige kunstschilder, wat leidt tot overdenkingen over de gevolgen van een zonderlinge opvoeding.  

In dit vierde deel van de verslavende faxen is alles zoals het bij een verslaving gaat: heerlijk hetzelfde en onmisbaar geweldig.

Nicolien Mizee (1965) is schrijver en schrijfdocent. In NRC Handelsblad schreef ze een veelgelezen column over haar ervaringen als docent. Haar roman Toen kwam moeder met een mes (2003) werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs en ook haar roman De halfbroer (2015) werd zeer goed ontvangen.  Moord op de moestuin werd boek van de maand  in DWDD en een verkoopsucces. De eerdere faxboeken, De kennismakingDe porseleinkast en Allesverpletterende, werden unaniem juichend besproken.