Jo Peters Poëzieprijs voor Ester Naomi Perquin

Op 24 april  werd in Landgraaf de Jo Peters Poëzieprijs 2010 uitgereikt aan Ester Naomi Perquin voor haar bundel Namens de ander. Perquin won al eerder de debuutprijs van het Liegend Konijn voor haar bundel Servetten halfstok en de Eline van Haarenprijs. Voor beide bundels ontving ze in 2009 de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs.

De Jo Peters PoëziePrijs, vernoemd naar de in 2001 overleden uitgever van  uitgeverij Herik, is een tweejaarlijkse prijs voor dichters die niet meer dan twee bundels hebben gepubliceerd. De prijs bestaat uit 4.000 euro, en een uitgave van een bijzonder vormgegeven bundel met nieuw werk. Eerdere laureaten waren Alfred Schaffer, Hagar Peeters, Jan Willem Anker en Edwin Fagel.

De jury van Jo Peters Poëzieprijs 2010 bestond uit Tsead Bruinja, Marja Pruis, Wim van der Tol en Marjoleine de Vos. Het juryrapport vermeldt: “In haar melodieus en soepel in elkaar gezette gedichten is raadselachtigheid heel groot. Vragen en angsten doen zich stoerder voor dan ze zijn, wat ze lukt omdat ze zo’n stevige verstechnische jas hebben aangekregen.”