Jubileumeditie

Zojuist verscheen de vijftigste druk van De donkere kamer van Damokles van Willem Frederik Hermans. Sinds 1958, toen de eerste druk verscheen, zijn van deze klassieke roman al bijna 1 miljoen exemplaren geproduceerd. Voldoende reden om van deze jubileumeditie iets heel bijzonders te maken.
Gebonden in het fijnste Ballonet-linnen, voorzien van een transparant omslag waarop de titel in eerste instantie ogenschijnlijk aan het oog wordt onttrokken, de afsnede rondom zwart gespoten, met als uitsmijter een zogenaamde ‘double fore-edge painting’ waarbij de namen van Dorbeck en Osewoudt (u weet het toch nog wel?) bij het schuinhouden van het boekblok zichtbaar worden.
Het binnenwerk werd gedrukt op Bioset, met een extra kleur op de titelpagina, en door middel van een revolutionaire zetwijze werd een zelden vertoonde rustige bladspiegel verkregen. Oordeelt u zelf!
Dit alles bedacht door onze vormgever Christoph Noordzij en uitgevoerd door de Drukkerijen Bariet en Mouthaan en Boekbinderij Van Waarden.

Deze eenmalige jubileumeditie verschijnt in een beperkte oplage en kost € 59.