Melissen op zijn best

Ingrid Hoogervorst besprak de nieuwe roman van Sipko Melissen lovend in de Tros Nieuwsshow: ‘Het is een roman waarboven de geest van Reve en Elsschot zweeft.’ Ze prijst de ‘realistische setting, het vleugje ironie en de zweem melancholie’. Klik hier om haar hele bespreking te beluisteren, vanaf de vijfde minuut.
Sonja de Jong in de regionale kranten: ‘Melissen ziet kans er een glasheldere roman van te maken waarin hij het lijden van zijn hoofdpersoon relateert aan het gedachtegoed van Griekse filosofen en dramatische personages uit de wereldliteratuur. Melissen op zijn best.’ (****)
Rob Schouten in Trouw: ‘Die typische Melissen-mélange: simpel en ingetogen, niet vernieuwend, niet spectaculair maar vol wijsheid en zelfinzicht.’
En Mark Cloostermans in De Standaard (hele recensie hier te lezen): ‘Sipko Melissen verrast zijn lezer hoofdstuk na hoofdstuk. Oud-Loosdrecht is een dorp waarin ik graag gewoond heb.’

Melissens vorige roman, Een kamer in Rome, verscheen in 2012, kreeg lovende kritieken, werd meerdere malen herdrukt en genomineerd voor zowel de AKO als de Libris Literatuurprijs.