Omslag Hongerklop
Hille Steenhuis
Hongerklop
 20,00

‘Misschien kunnen we beter gaan schrijven.’

‘Misschien kunnen we beter gaan schrijven,’ zei journalist Peter Henk Steenhuis tegen zijn dochter Hille, toen ze tijdens een wandeling voor de zoveelste keer ruzie kregen.

Nog diezelfde avond schreef Hille haar vader een eerste mail. Over haar uitwisseling naar Erfurt, waar ze een week ervoor meer dan zes kilo lichter van was teruggekomen. Vader en dochter bleven elkaar schrijven, ook toen bleek dat Hille een fikse eetstoornis had, waarvan de behandeling nog maanden op zich liet wachten. Die mails zijn de basis geworden voor Hongerklop.

Hille schreef over alles wat ze meemaakte. Over de fitgirls die haar rolmodel waren. Over discipline en doorzettingsvermogen, of juist het gebrek daaraan. Over de zwarte en de witte wolf, die bezit van haar namen. Over haar drang te sporten. En over haar borstbeen, dat op een ochtend dwars doormidden werd gezaagd, omdat ze een openhartoperatie moest ondergaan.

Hongerklop is het relaas van een vader en een dochter die zich door een van de smerigste ziektes van onze tijd heen worstelen. Vanaf 18 maart in de boekhandel.