Omslag Nu ga ik er eens op uit
Jac. P. Thijsse
Nu ga ik er eens op uit
 20,00

‘Nu ga ik er eens op uit’ op shortlist Jan Wolkers Prijs 2022

‘Nu ga ik er eens op uit’ van Jac. P. Thijsse is genomineerd voor de shortlist van de Jan Wolkers Prijs 2022, de prijs voor het beste Nederlandse natuurboek. Thijsse was misschien wel de bekendste voorvechter van natuurbescherming van ons land en werd beroemd dankzij de Verkadealbums. Maar dat hij ook dagboeken bijhield is minder bekend. In ‘Nu ga ik er eens op uit’ zijn de twee oudste dagboekdelen van Thijsse te lezen. Met een uitgebreide toelichting van Marga Coesèl.

De Jan Wolkers Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de maker(s) van ‘het beste natuurboek van het jaar’. Dit jaar zijn meer dan 140 boeken ingezonden, die zijn verschenen tussen 1 juni 2021 en 1 juni 2022. Het gaat om veldgidsen, monografieën, kinderboeken, poëziebundels, naslagwerken en romans. Op zondag 23 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de uitzending van Vroege Vogels op NPO Radio 1.

De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant. De prijs wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt en bestaat uit een geldbedrag van 5000 euro en een originele tekening van de winnaar, gemaakt door Siegfried Woldhek.