Onverzamelde gedichten

In 1993 verschenen de Verzamelde gedichten van Chr.J. van Geel (1917-1974). Die bundel bevat alles wat de dichter zelf in zijn bundels had verzameld en aan tijdschriften had afgestaan.
Maar er is nog veel meer werk. Elly de Waard, Van Geels laatste geliefde, kreeg de afgelopen jaren van tijd tot tijd brieven binnen van liefhebbers die een gedicht van hem zochten. Zij konden zich regels herinneren, of zelfs een titel, of waarover het ging, maar konden die niet in de Verzamelde gedichten terugvinden. Deze gedichten, die buiten de samenstellingseis van die editie vielen, zijn vanaf nu te lezen in de onlangs verschenen Onverzamelde gedichten. Het gros hiervan schreef Van Geel aan het einde van zijn leven.

Bij gelegenheid van deze nieuwe, echt gebonden uitgave, is Van Geels brievenboek Ik ben een onderling onverzoenlijk ratjetoe tijdelijk in prijs verlaagd. Tot 1 juli 2014 kost dit boek, dat volgens NRC Handelsblad ‘voorbeeldig uitgegeven is, met veel mooie kleine tekeningen’, niet € 32,50 maar € 19,50.